Opskrifter

Lindestrømgaard

Hulemosevej 13

5350 Rynkeby

Adventsdrik

1 kg kirsebær

3/4 liter sukker

1 liter vodka

 

Bland 3/4 liter sukker, 1kilo kirsebær og 1 liter vodka og så lade den trække i minimun 1 måned, for at få et optimalt resultat vent gerne længere.

 

- God fornøjelse

Kirsebær is

Det skal du bruge

4 past. æggeblommer

125 g rørsukker

0.5 l fløde

3 kg kirsebær til Kirsebærsirup

1 tsk. revet økologisk citronskal

 

Sådan gør du

 

Kirsebærsiruppen

Kog saften ud af kirsebærene , og pres saften fra de kogte bær igennem et klæde. Kog saften ind til ca. 1-2 dl tilsæt sukker efter smag, det er en god ide at holde siruppen lidt til den sure side, da isen sagtens kan bære det.

 

Isen

Pisk æggeblommerne og rørsukker til en luftig masse.

Vend herefter revet citronskal i.

Fløden piskes stiv og vendes også i æggeblommerne.

Hæld isen op i en egnet frysebøtte eller benyt en ismaskine.

Kommes isen i fryseren, skal der røres 3-4 gange i løbet af den første time.

Ved den sidste omrøring kan tilsættes kirsebærsirup for en fin, stribet effekt og en endnu bedre smagsoplevelse.

Forvent at indfrysningen tager ca. 4 timer afhængigt af fryseren.

 

- God fornøjelse

 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved